Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας news

Η πρωτεύουσα της Αιτωλίας... Οι κάτοικοί του θεωρούν πώς εδώ κτυπά η καρδιά της ορεινής Τριχωνίδας... Μπορείτε να μας διαβάσετε και στο http://thermo-greece.blogspot.com/
 
ΠόρταλΦόρουμΕικονοθήκηΑναζήτησηΣυχνές ΕρωτήσειςΕγγραφήΚατάλογος ΜελώνΟμάδες ΜελώνΣύνδεση

Μοιραστείτε | 
 

 Θ. Κουτσουπιάς: Σφαγείο για κτηνοτρόφους, όχι για μεσίτες...

Πήγαινε κάτω 
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
thermo_news
Admin
avatar

Αριθμός μηνυμάτων : 621
Points : 1477
Ημερομηνία εγγραφής : 20/02/2008
Ηλικία : 31

ΔημοσίευσηΘέμα: Θ. Κουτσουπιάς: Σφαγείο για κτηνοτρόφους, όχι για μεσίτες...   Δευ Φεβ 08, 2010 11:29 pm

Θ. Κουτσουπιάς: Σφαγείο για κτηνοτρόφους, όχι για μεσίτες...

Ο πρόεδρος της ΕΑΣ Θ. Κουτσουπιάς απαντά με δριμύτητα σε Εργ. Κέντρο - ΠΑΜΕ

Πολύ μελάνι επιθυμούν να χυθεί για μια ακόμη φορά, ομάδα εκδοροσφαγέων οι οποίοι με το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου και το ΠΑΜΕ εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία υποστηρίζουν ότι η ΕΑΣ Αγρινίου αυθαιρετεί και τρομοκρατεί εδώ και ένα χρόνο εργαζόμενους του βιομηχανικού σφαγείου

Για την ιστορία πρέπει να θυμίσουμε ότι πριν από ένα χρόνο η ΕΑΣ Αγρινίου μίσθωσε το βιομηχανικό σφαγείο σε ιδιωτική εταιρεία από την οποία έχει το χρόνο κέρδος 150 χιλιάδες ευρώ «Η ενοικίαση έχει γίνει σύμφωνα με άδεια του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης», υποστηρίζει από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΑΣ Αγρινίου Θωμάς Κουτσουπιάς. «Όσον αφορά τους εκδοροσφαγείς αυτοί είχαν σύμβαση με την ΕΑΣ έως τον Οκτώβριο του 2008 και εμείς παραχωρήσαμε τα σφαγεία το Δεκέμβριο του 2008 από τους 27 εργαζομένους οι 20 συνεχίζουν να εργάζονται. Ούτε τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν καταθέσει έχουν κάποια τύχη στο δικαστήριο» καταλήγει.
Στην ανακοίνωση τους οι εκδοροσφαγείς και το Εργατικό Κέντρο υποστηρίζουν πως «τα Σφαγεία που φτιάχτηκαν με χρήματα των εταίρων - αγροτών της ΕΑΣ Αγρινίου αλλά και του ελληνικού λαού μέσω επενδυτικών προγραμμάτων, παραδόθηκαν - εκμισθώθηκαν από την διοίκηση της ΕΑΣ σε ιδιώτες για την εκμετάλλευσή τους. Σε αυτή την παραχώρηση καμία πρόβλεψη για τους εργαζομένους στα σφαγεία, οι οποίοι σε μια νύχτα βρέθηκαν πεταμένοι στο δρόμο από τη δουλειά τους. Ο νέος επιχειρηματίας δεν ήθελε να τους αναγνωρίσει εργασιακά δικαιώματα, την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΣΣΕ), το σωματείο που είχαν, τους ήθελε να δουλεύουν σε συνθήκες γαλέρας.
Στην αγωνιστική διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους οι εργαζόμενοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με την κρατική βία και καταστολή, σύρθηκαν στα δικαστήρια για να υπηρετηθούν τα συμφέροντα των αφεντικών και εισέπραξαν ποινικές καταδίκες.
Την ίδια ώρα ο νομάρχης έδινε άδεια λειτουργίας του σφαγείου από τον ιδιώτη χωρίς να είμαστε βέβαιοι αν με την πράξη του αυτή έπαιρνε υπόψη τους εργαζομένους, τη νομιμότητα του σφαγείου ακόμη και την δημόσια υγεία από τη λειτουργία του σφαγείου.
Μετά από ενέργειες του σωματείου των εκδοροσφαγέων αποκαλύφθηκε ότι η εκμίσθωση του σφαγείου δεν ήταν νόμιμη, σύμφωνα με τη γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου του Κράτους με αριθμό 394/2009 που έγινε δεκτή από τον υπ. Ανάπτυξης και Τροφίμων την 8/12/2009, η εταιρεία που δημιούργησε η ΕΑΣ για τη λειτουργία του σφαγείου εντάχθηκε σε επενδυτικό σχέδιο και έλαβε 340.000 ευρώ από δημόσια δαπάνη για τον εκσυγχρονισμό των σφαγείων με την υποχρέωση να μην μεταβιβάσει για οποιοδήποτε λόγο και με οποιαδήποτε μορφή πάγια περιουσιακά στοιχεία που έχουν επιδοτηθεί για μια πενταετία από την έκδοση της απόφασης ολοκλήρωσης της επένδυσης (20.2.2007), παρΆ όλα αυτά τα σφαγεία παραδόθηκαν – υπεκμισθώθηκαν σε ιδιωτική επιχείρηση για 15 χρόνια από 01.01.2009 μέχρι 31.12.2023 για εκμετάλλευση.
Τώρα πρέπει να απαντήσουν η διοίκηση της ΕΑΣ Αγρινίου, ο νομάρχης η κυβέρνηση και κάθε υπεύθυνος για τις αποφάσεις που πήραν αλλά και τι πρόκειται να κάνουν. Είναι υπεύθυνες οι κυβερνήσεις της Ν.Δ. για χθες αλλά και του ΠΑΣΟΚ σήμερα όσο επιτρέπει να συνεχίζεται αυτή η κατάσταση.
Είναι υπεύθυνη η διοίκηση της ΕΑΣ Αγρινίου που πρωταγωνίστησε στο ξεπούλημα ακόμη και με μη σύννομες διαδικασίες, που οδήγησαν στην ανεργία τους εργαζόμενους και με τις πράξεις της συνέπραξε να σύρονται αυτοί στα δικαστήρια και να κουβαλούν σήμερα καταδικαστικές αποφάσεις στις πλάτες τους.
Έχει ευθύνες και ο νομάρχης Αιτωλ/νίας που επιτρέπει να αδειοδοτεί τη λειτουργία της εν λόγω επιχείρησης.
Οι εργαζόμενοι, οι αγρότες – εταίροι της ΕΑΣ, η κοινωνία γενικότερα πρέπει να τους αποδώσει τις ευθύνες τους.
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εκδοροσφαγείς σήμερα είναι μια έκφραση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν συνολικά οι εργαζόμενοι στο όνομα της κρίσης, της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας, της «επιβίωσης» των επιχειρηματιών. Ανεργία, ανασφάλιστη εργασία, λιτότητα, καταστρατήγηση ΣΣΕ, ελαστικές μορφές απασχόλησης είναι οι καθημερινές μας εμπειρίες που συμπληρώνονται με την προσπάθεια τρομοκράτησής μας από την κυβέρνηση για να μην διεκδικούμε την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας. Συμβάλλουν σε αυτή την κατεύθυνση και οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ που απαιτούν κοινωνική συναίνεση για να περάσουν οι αντιλαϊκές πολιτικές, για να γίνουν αρωγοί οι εργαζόμενοι στα συμφέροντα των εκμεταλλευτών τους. Και όταν οι εργαζόμενοι αντιστέκονται, αγωνίζονται, πρόθυμη να συμβάλλει στην κάμψη της αντίστασής τους είναι και η «τυφλή» δικαιοσύνη.
Η απάντηση σε αυτή την κατάσταση είναι ο ενωμένος ταξικός αγώνας και η συμπόρευση σΆ αυτόν όλων των λαϊκών στρωμάτων.
Ο αγώνας των εκδοροσφαγέων για δουλειά με δικαιώματα να γίνει αγώνας της εργατικής τάξης της περιοχής μας. Η απεργία που κήρυξε το ΕΚΑ για τις 10 Φλεβάρη συντονίζοντας τη δράση του μέσω του ΠΑΜΕ να γίνει ορόσημο αντεπίθεσης. Η απεργιακή συγκέντρωση στις 10 το πρωί στην κεντρική πλατεία Αγρινίου ας γίνει τόπος αγωνιστικής συνάντησης των εργαζομένων, των αγροτών, των μικροεπαγγελματιών, της νεολαίας και των συνταξιούχων όπου θα απαιτήσουμε την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και ότι αυτό προϋποθέτει».
Μιλώντας στην ΑΙΧΜΗ ο Θωμάς Κουτσουπιάς (φωτό), πρόεδρος ΕΑΣ Αγρινίου δίνει μια σκληρή και ξεκάθαρη απάντηση σε όλα όσα υποστηρίζουν οι δύο πλευρές, χαρακτηρίζοντας την ανακοίνωση ως ανακριβή και ψευδή ενώ υποστηρίζει πως το ΠΑΜΕ και το Εργατικό Κέντρο πήραν στο λαιμό τους εκδοροσφαγείς».
Η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου είναι ανακριβής, ψευδής και συκοφαντική για την ΕΑΣ Αγρινίου. Η γνωμοδότηση την οποία επικαλούνται δεν αναφέρει σε καμιά περίπτωση ότι πρέπει το βιομηχανικό σφαγείο να επανέλθει στη προηγούμενη κατάσταση. Οι ανακρίβειες που γράφονται στην ανακοίνωση, επί της ουσίας είναι ότι από τους 29 εκδοροσφαγείς που εργάζονταν στο σφαγείο, σήμερα εργάζονται οι 20 με την καινούρια εταιρεία. Η εταιρεία που ενοικίασε το σφαγείο δουλεύει άψογα, εξυπηρετεί απόλυτα τους κτηνοτρόφους της ευρύτερης περιοχής.
Η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης δεν υπέγραψε καμιά γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου του Κράτους. Αυτό που θα πρέπει να γνωρίζει όλος ο κόσμος είναι ότι για να ενοικιάσει το σφαγείο η ΕΑΣ Αγρινίου στη νέα εταιρεία ζητήθηκε εγγράφως η υπόδειξη από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αν μπορούσαμε να προχωρήσουμε σε οποιαδήποτε ενέργεια. Εμείς έχουμε την επιστολή του υπουργείου που μας υποδεικνύει τον τρόπο και φυσικά είναι στη διάθεση οποιουδήποτε ζητήσει να ενημερωθεί. Τίποτα δεν έγινε με παράνομο τρόπο. Χρειάζονταν η άδεια του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων την οποία και πήραμε. Μια επιχείρηση όταν επιδοτείται για να γίνει μεταβίβαση είτε ενοικίαση, είτε αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος χρειάζεται η άδεια από το υπουργείο. Λοιπόν με απλά λόγια αυτό έγινε. Σήμερα η ομάδα των εκδοροσφαγέων λένε μισές αλήθειες και επιθυμούν τη δημιουργία λάθος εντυπώσεων. Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι γιατί το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου και το ΠΑΜΕ στηρίζουν λανθασμένα μια κατάσταση μόνο και μόνο για τη δημιουργία εντυπώσεων. Πήραν αυτούς τους ανθρώπους που σήμερα δεν έχουν δουλειά στο λαιμό τους. Αυτονόητο είναι το γεγονός ότι η ομάδα των εκδοροσφαγέων υποκινούνται από το ΠΑΜΕ και το Εργατικό Κέντρο. Είναι μεγάλο ψέμα να υποστηρίζουν ότι η ΕΑΣ ξεπούλησε το σφαγείο. Η ΕΑΣ ενοικίασε το σφαγείο».
Ερωτηθείς ο κ. Κουτσουπιάς εάν οι κτηνοτρόφοι που σφάζουν τα ζώα τους στο σφαγείο αντιμετωπίζουν προβλήματα, είναι κατηγορηματικά αρνητικός, υποστηρίζοντας ότι «είναι ικανοποιημένοι από τη λειτουργία του σφαγείου. Σήμερα η εταιρεία που ενοικίασε το σφαγείο έχει καταθέσει επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 7 εκατ. ευρώ για εκσυγχρονισμό του σφαγείου. Χρειαζόταν η επένδυση αυτή και η ΕΑΣ επέλεξε να κάνει την επένδυση στη βιομηχανία γάλακτος και όχι να εκσυγχρονίσει το σφαγείο. Είμαστε λοιπόν σίγουροι ότι με τη βιομηχανία γάλακτος θα δώσουμε υπεραξία στο προϊόν του παραγωγού».
Ποιο είναι το μήνυμα που στέλνετε στην ομάδα των εκδοροσφαγέων, ρωτήθηκε ο πρόεδρος της ΕΑΣ και απάντησε λέγοντας « έκαναν λάθος και το πλήρωσαν. Οι περισσότεροι από αυτούς κάνουν μεσιτείες. Ουσιαστικά δεν είναι εκδοροσφαγείς. Είναι άνθρωποι που κάνουν μεσιτείες στα ζώα των κτηνοτρόφων. Θα έπρεπε να καταλάβουν ότι το βιομηχανικό σφαγείο δημιουργήθηκε για να εξυπηρετεί τους κτηνοτρόφους της περιοχής και το καταναλωτικό κοινό και όχι να γίνεται πλιάτσικο. (ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ-aixminews)
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://thermo.forumandco.com
 
Θ. Κουτσουπιάς: Σφαγείο για κτηνοτρόφους, όχι για μεσίτες...
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας news :: Γενικά :: Τα νέα μας (Θέρμο-Αιτωλοακαρνανία-Ελλάδα)-
Μετάβαση σε: